Snoeien beplanting rond vijver.

Geschreven op: 21 October 2013 13:13 - Werkzaamheden

Afgelopen weekend het filter weer afgelaten en schoongemaakt. Ook heb ik de overhangende beplanting aan de schutting weggesnoeid. Dit om te voorkomen, dat er teveel bladeren in de vijver gaan vallen en om weer meer licht in/op de vijver te hebben. Was een aardige klus, maar als het eenmaal klaar is, heb je er toch weer plezier van.Ook de camera geeft nu weer een vollediger beeld van de vijver, wat natuurlijk nooit vervelend is.

Komend voorjaar gaat er aan de achterzijde van de vijver -vlak voor het filter- nog een plantenfilter komen. Dat zal het gemis aan planten in de vijver moeten compenseren en verder bijdragen aan de filtratie. Ook meegenomen is, dat de houten bekisting van het filter dan minder prominent zicthbaar zal zijn! Moet nu even wachten tot het voorjaar, want ik wil ook de eindwand van de vijver vernieuwen en precies daarop zal hij komen te staan! Het heeft bovendien nu niet veel nut, want zo'n plantenfilter kan alleen maar kapot vriezen deze winter.

De vissen doen het nog steeds goed, dus na de bouwwerkzaamheden en filterwisseling geen problemen meer!

Verder overweeg ik nog om een overkapping voor de winter te maken, maar gezien de vorm van de vijver zal dat niet eenvoudig zijn. Het filter met z'n aan- en afvoeren zal ik zowieso isoleren, dus wellicht neem ik het dan meteen mee.

Komende week 1e aanpassing tijden voerautomaat.
Bas.


Foto's

  • Augustus 2013

8 Kin Matsuba