De koi is dood, lang leve de koi

Geschreven op: 17 July 2014 21:51 - Vissen

Het was vandaag een dag van uiterste voor de koi hobby. Bij thuiskomst ontdekte we een dode koi. Deze koi was de laatste tijd al niet helemaal zichzelf en heeft het helaas niet weten te redden.

Na deze droevige mededeling kwam de vrouw des huizes met de opmerking dat de koi wel erg "actief" waren vandaag. Veel tegen elkaar aan en water spetteren. Zou het dan toch eindelijk, na zoveel jaar wachten? Direct even kijken naar de paai borstels die al geruime tijd in de vijver vingen. En jawel, duizende eitjes waren duidelijk zichtbaar op de borstels. Dan gelijk de vraag, wat gaan we ermee doen? Na enig beraad besloten we het toch te proberen om wat eitjes uit te laten komen. We hebben de borstels uit de vijver gehaald en in een aparte bak gelegd (gevuld met vijverwater). Als de borstels dan zo liggen, zie je pas hoeveel eitjes er zitten...

Nadat alle borstels in de bak lagen hebben we er een PVC-buis overheen gelegd om alles onder water te krijgen en houden. Daarna twee zuurstof-bollen in de bak gelegd voor de benodigde zuurstof. Daarna zaten we de vijver te controleren en tegen het "alg" aan de zijkant zaten ook allemaal nog eitjes. Deze hebben we laten zitten daar we toch niet alles kunnen gaan houden.

Paai borstels
Snel de borstels uit de vijver halen

Eitjes
Hier zijn de eitjes duidelijk zichtbaar

Eitjes 2
Nogmaals een beeld van de eitjes

De huidige situatie
De situatie, de borstels met de twee zuurstofbollen


Foto's


24 Hi Utsuri