Cullen van baby koi

Geschreven op: 04 August 2014 19:03 - Vissen

Zondag 3 augustus, de baby koi zijn bijna twee weken oud. Er zijn al een aantal dode koi, maar het merendeel zwemt rustig rond in de q-bak. Er lijkt vrij weinig verschil te zijn in grootte.

Het is tijd om de koi uit te zoeken. Omdat we niet weten wie de vaders zijn is het moeilijk om goed te selecteren. We halen nu de doden, de kromme en misvormde koi eruit. Eerst hebben we alles uit de q-bak gevist. Hierdoor kon de q-bak goed schoongemaakt worden. Met een afwasborstel werd de viezigheid van de wanden en de bodem los gemaakt, de pompen staan op volle sterkte aan.

Ondertussen worden de baby koi geselecteerd (in de zelfgemaakte netten). Waar ze in Japan telkens 5 kois houden en de rest weg gaat, deden wij 5 kois weg en houden de rest. Wat is het moeilijk om te selecteren! Als ze een stuk groter zijn, een week of 5/6, gaan we ze nog een keer bekijken.

Nadat alle koi uitgezocht zijn en de q-bak weer in orde is gebracht, konden de baby koi weer terug in de q-bak. Hopelijk gaan ze nu wat beter groeien.

Baby koi culling
Hier zijn de te cullen visjes redelijk goed zichtbaar

Mol Koi Culling
Vader en zoon Mol aan het cullen

Koi culling netje
De zelfgemaakte netjes werkte erg goed!

Mol Koi Culling
Schoondochter heeft ook interesse in koi gekregen!


Foto's


Beschuit